Ik ben tot nu toe erg tevreden met de blender (Bosch Vitapower serie 4 /1200w).
De blender voelt robuust en kwalitatief goed aan. Hij is mooi strak vormgegeven. Een glazen kan voelt altijd wat luxer en steviger. Ik vind het een mooie blender voor op mijn aanrecht. Ook hebben ze echt wel nagedacht over het gebruik van de blender. De stroomkabel kan je terug de behuizing in duwen (beetje zoals bij een stofzuiger), dit vind ik echt heel slim gedaan, als je een elektrisch keuken apparaat opbergt zit je vaak met de kabel die je of eromheen moet wikkelen of die niet helemaal onder het apparaat past. Dit is echt perfect.
Ook heel fijn is dat je de gehele blenderkan uit elkaar kan halen en alles is geschikt voor de vaatwasser. Er zit een praktische cleaning stand op, waarbij hij een programma draait. Beetje water en zeep in de kan en hij is weer zo goed als schoon. Je kan er ook alleen wat water in doen en dan verwijderd hij de ergste viezigheid uit de kan, waarna je hem nog even de vaatwasser in kan gooien (of met de hand kan afwassen natuurlijk).
De blender heeft verschillende standen die je trapsgewijs kan instellen. Je zit dus niet vast aan stand 1/2/3, je kan hierdoor de snelheid makkelijk zelf bepalen. Ook biedt deze dus de eerder genoemde cleaning stand, smoothie of ice crush. Natuurlijk kan je ook nog steeds pulsen.
Wij hebben er een smoothie in gemaakt en gaan er nog wat andere dingen in uitproberen (o.a. soep, crushed ice, marinade). De blender is erg krachtig en mixt de ingrediënten van de smoothie met gemak (wij hadden bevroren aardbeien, spinazie en yoghurt gebruikt). Na het blenden nog wat dadels toegevoegd en nog een keer aangezet. Deze waren redelijk fijn maar niet volledig. Wellicht dat we die beter op de normale stand hadden moeten blenden (ipv het smoothie programma).
Van het weekend een smoothie gemaakt met vers fruit en een blok ijs. Tot mijn verbazing had de blender hier totaal geen moeite mee. Het ijs werd mooi glad gemaakt waardoor het een soort Frozen Smoothie/Slushie werd. Ik ben positief verrast door de kracht van deze blender.
Enige "minpuntje" of eerder gewenning was dat wij hem na het smoothie programma niet meer aan kregen. Blijkt dat de knop even op uit moet als reset en daarna kan je pas weer een programma kiezen. Dat was even zoeken maar als je het weet dan overkomt het je ook niet meer.
Met sommige blenders kan je ook opkloppen, dat ging helaas niet met deze.